Insecten zijn een delicatesse

Insecten zijn veelzijdig en kunnen worden verwerkt in gerechten voor de moderne keuken uit elk land en elke cultuur.

Dit ging eraan vooraf

Graag stel ik me aan je voor! Mijn naam is Willem Lieberwirth, vader van 4 kinderen. De Insectenman is ontstaan uit mijn belangstelling voor eten en het doorgeven van een leefbare aarde aan mijn kinderen.  Na 19 jaar horeca, 15 jaar makelaardij en 12 jaar als huisman en gezinsmanager werd het tijd om al deze ervaringen te koppelen. De 19 jaar horeca was belangrijk om mijn liefde voor koken en eten goed te ontwikkelen. De 15 jaar makelaardij was belangrijk om mijn ogen te openen en in te zien dat wij leven in een wegwerpmaatschappij. En 12 jaar huisman was noodzakelijk om in te zien dat wij als volwassenen een verplichting jegens onze kinderen hebben om ervoor te zorgen dat wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen om een gezonde, leefbare aarde achter te laten.

 

“Ik ben ervan overtuigd dat insecten de toekomst zijn. Het is erg lekker, ecologisch verantwoord kweekbaar en gezond voedsel. Insecten zorgen voor behoud van de natuur en een gezonde planeet.”

 

 

Insecten en insectenmeel
past in elk gerecht!

 

 

Alternatief voor ons eten

Natuurlijk kan niet alles in één keer, maar we kunnen een grote stap zetten. Mijn keuze om een bijdrage te leveren aan die ambitie is om mensen bewust te maken van een alternatief voor ons eten en hoe we de productie hiervan wereldvriendelijker kunnen maken. Daarvoor ben ik eerst gestart met kennis vergaren over insecten en het kweken van insecten. Ik heb in het jaar 2018 een cursus gevolgd bij de NGN (New Generation Nutrition) in samenwerking met HAS Hogeschool in Den Bosch. Toen ben ik zelf aan het kweken van krekels geslagen. Van 1 klein sausbakje binnen 3 maanden naar 4 grote opbergboxen van 145 liter!!

 

Mijn missie

Ethisch, duurzaam en voedzaam voedsel bieden aan de groeiende bevolking.

 

Ik begrijp dat het eten van hele insecten voor veel mensen een te grote drempel is. De oplossing is om insectenmeel te gebruiken. Eén of twee eetlepels insectenmeel door je maaltijd beïnvloedt de smaak van het eten niet en zo krijg je toch alle goede voedingsstoffen binnen. Op die manier kun je makkelijk 3 of 4 dagen in de week vlees weglaten zonder dat je noodzakelijke voedingstoffen mist. Dit levert weer een flinke besparing op en hou je geld over voor andere leuke dingen!

 

Maar belangrijk! Is het lekker? Ja, insecten zijn gezond, goed voor ons milieu en lekker!

 

In mijn zoektocht naar insectenproducten en wat er allemaal mogelijk is met insecten stuitte ik op insectenbier onder de naam Beetles Beer. Dit is een Belgisch blond bier met een extra toevoeging van insectenkruiding. Ik ben er trots op om te melden dat ik eigenaar ben van dit bijzondere insectenbier en dit kan leveren over heel Europa!


BESTEL BEETLES BEER DIRECT!

En wist je dit?

 

Zonder dat je het weet eet je 500 gram insecten per jaar!